Vékás Dániel József - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

A programot megelőzően, a Pécsi Egyetemen tanultam web-programozó szakon. Az élet közbeszólt, befejezni nem tudtam, de megszerettem a Java nyelvet. Jó pár évvel később futottam bele a mentorprogramba. Mivel addig nem volt lehetőségem a szakmában dolgozni, így nagyon jó lehetőségnek tűnt.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

Nem volt tapasztalatom a szakmában és hiányos volt a tudásom, viszont ezek nélkül igen nehéz elhelyezkedni. Sok kurzus lehetőséget találtam online, de a legtöbbjük vagy nagyon sokba került, vagy nem volt álláslehetőség a végén. Miközben ez a program a végén mind a munkát, mind a hozzá való tudást biztosította.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

A mentorom nagyon sokat segített a program folyamán. Rengeteg extra információt adott az anyaghoz, illetve a vizsgák után mindig átbeszéltük a kérdéseket, amikre elrontottam a választ. Úgy vélem nélküle nem sikerült volna elvégezzem a programot.

Milyen rád vonatkozó pozitív hatásait tudnád kiemelni a programnak? Vannak esetleg olyan tulajdonságaid, amiket megerősített vagy feljavított a program?

Egy jó ideje nem tanultam már aktívan, így a program mondhatni újraindította az agyamat. És újra megtanított tanulni.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Mindenképp találjanak ki előre egy ütemtervet maguknak, ami mentén haladni szeretnének. És ha lehet, próbáljanak meg ennél kicsit gyorsabban haladni, hiszen bármikor történhet valami. Esetünkben ilyen volt a nagy COVID lezárás. A másik, amit ajánlok, hogy lelkileg készüljenek fel minden eshetőségre, és próbáljanak meg vésztervet kidolgozni, hogy hogyan tudnak majd olyankor haladni.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Egyelőre nincsenek hosszú távú terveim. A célom most a munka és a tapasztalatszerzés. A többit majd meglátjuk.

Mennyire sikerült a program során beosztani az idődet és az energiád? Hogy kellett gazdálkodnod az időddel/energiáddal? Van egy bevált szuper technikád a készülésre időbeosztásra?

Igyekeztem a legjobban beosztani az időmet, de nem sikerült tökéletesen. Nem volt rá különleges technikám, inkább csak alkalmazkodtam ahhoz, hogy mennyi anyag vár épp rám, hogy állok a felkészüléssel, illetve milyen egyéb teendőim lesznek napközben.

Milyen kulcsfogalmak jutnak eszedbe a mentorprogram szó hallatán?

Kihívás, tanulás, jövő, karrier, lehetőség.