Jobban Gergő - Mentorált

Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni?

Már a középiskolában tudtam, hogy programozó leszek, és hogy ezt akarom csinálni, ezt élvezem.

Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít, segített az egyetemi képzés a karrier céljaid elérésében?

Az egyetem kiindulási pontnak mindenképpen jó volt, de önmagában az elhelyezkedéshez szerintem kevés. Ezért is volt szükségem erre a programra, hogy gyakorlatilag is egy jó programozó lehessek, ne csak papíron.

Miért jelentkeztél a programunkra?

Egy egyetemi csoporttársamon keresztül jutott el hozzám a program híre. Ő továbbította nekem az információkat. Végül amiatt választottam ezt a képzést, mert egy hasonló másik ilyet sem találtam. Ez furcsán hangzik, de tényleg így van. Képzések persze százával vannak, de olyannal, ahol ilyen gyakorlati felkészítés van ilyen elmélettel és háttérrel – gondolok itt a folyamatos mentori segítségre - én nem találkoztam. A munkahelyeken pedig szinte mindenhol 1-2 év tapasztalattal rendelkező embert keresnek.

Voltak-e előzetes elvárásaid, és ha igen, akkor mik?

Olyan sok elvárásom nem volt, sőt, talán jobban is féltem tőle, mint kellett volna. Végül aztán abszolút teljesíthető volt, főleg, hogy a mentor személyében egy állandó, biztos információ és segítség forrást kaptam.

Hogy érzed sikerült fejlődnöd a program során? Ha volt fejlődés röviden leírnád, hogy miben fejlődtél?

Szerintem itt nem lehet nem fejlődni. Úgy jöttem ide, hogy az alapokkal nagyjából tisztában voltam, kisebb kódokat írtam, de semmi komolyat. A programban az tetszett, hogy a programozás elméleti és gyakorlati anyagán túl egy csomó olyan dolgot is megtanulhattam, ami a cégek mindennapjairól szól. És persze arról, hogy hogyan állj helyt a mindennapokban profi programozóként.

Mennyire érezted a mentorodat segítőkésznek a program során?

Teljes mértékben segítőkész volt! Ő nem fáradt el a végére. Mindig azonnal válaszolt, akár késő este is. Mostanában is szoktunk beszélgetni, és azt mondta szívesen segít, ha kell a későbbiekben is.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Elsősorban most a tanulmányaimmal szeretnék foglalkozni a munka mellett, és addig nem is tervezek mást. A külföldi lehetőségekkel egyelőre a családom, és a barátaim miatt nem tervezek.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

A programba való bejutáshoz már kell némi programozási ismeret, legalább az alapok. Nem egyetemi szint! Bőven elég, ha valaki otthon maga összeszedi az ismereteit. Akinek ez megvan, az viszont bátran jelentkezhet.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a mentorprogramtól, mik lennének azok?

Szuper! Egy hatalmas lehetőség.