Liptay Balázs - Mentorált

Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni?

Örülök, hogy jelenleg már azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek, és ez a fejlesztés. A továbbiakban még egy darabig mindenképp szeretnék konkrétan programozni. Idővel, ha esetleg egy ettől némileg eltávolodó lehetőség, pozíció adódik, akkor az elől sem zárkózom majd el.

Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít, segített az egyetemi képzés a karrier céljaid elérésében?

Építőmérnök végzettségem van. A szigorú logikára épülő gondolkodáson kívül nem sokat segített a jelenlegi boldogulásomban.

Miért jelentkeztél a programunkra?

Nem éreztem azt, hogy nekem 4-5 évet el kellene töltenem az egyetemen ahhoz, hogy programozással foglalkozhassak. Ez a program azonban nagyon jó lehetőségnek tűnt. Gyakorlatorientált és ténylegesen azt tanítják meg itt, amire később biztosan szükség lesz, és mindezt a lehető legrövidebb idő alatt. Minden persze nem fér bele a hat hónapba, de az igen, ami ahhoz kell, hogy el tudjunk indulni.

Voltak-e előzetes elvárásaid, és ha igen, akkor mik?

Valóban használható tudást akartam kapni. Felesleges, időhúzó ismeretektől mentes képzésben részt venni. Ez abszolút teljesült.

Hogy érzed sikerült fejlődnöd a program során? Ha volt fejlődés röviden leírnád, hogy miben fejlődtél?

Mentorprogram során elméleti és gyakorlati képzés is zajlik. Megismerjük az elméleti hátterét is az adott témának és ehhez kapcsolódóan van mindig egy gyakorlati feladat, amit ki kell dolgoznunk. A számos gyakorlati ismeret mellet rálátást is adott arra, hogy mire van ténylegesen szükség a munka világában. Mi kell a professzionális fejlesztéshez.

Mennyire érezted a mentorodat segítőkésznek a program során?

Maximálisan segítőkész volt. Irányt mutatott, logikát. Gondolkodásmódot tanított, ami hosszú távon igazán hasznos tud lenni.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Elképzelhetőnek tartom, hogy egyszer majd a cég egy külföldi irodájában fogok dolgozni. Ehhez persze magabiztos és szélesebb körű ismereteket kell még szereznem. Ezt látom a szükséges alapjának bármilyen irányú továbblépésnek. A többi majd kialakul. Először el kell jutnom arra a szintre, hogy bármilyen irányba felelősséggel tudjam vállalni az előbbre jutást.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Azoknak, akik a szakma iránt érdeklődnek, akik fejlesztéssel szeretnének foglalkozni. Akár egyetem helyett is, mert úgy tűnik, hogy ez hatékonyabb. Nekem nagyon jól bevált. Azt gondolom, hogy sokkal frissebb, sokkal hatékonyabb ismereteket ad a szakmában, mint akár egy egyetemi képzés.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a mentorprogramtól, mik lennének azok?

Fejlesztői szemléletmód, letisztult informatikai ismeretek.