Fekete Ádám - Mentor

Pár mondatban mutasd be magad és a céget ahol dolgozol.

Szoftver-fejlesztőként dolgozom a Unify Communications-nél. Elsősorban C++-szal foglalkozom, és a cégen belül is a C++ nyelvet használjuk. Ez egy telekommunikációs cég, és üzleti fejlesztésekkel foglalkozunk.

Milyen tapasztalatod volt a program előtt a mentorálással kapcsolatban?

Volt. Nem konkrétan mentorálás, de már rég óta foglalkoztam különböző korrepetálásokkal és egyetemisták programozásra való felkészítésével.

Mit reméltél a programtól és a mentoráltól?

Mindenképpen szerettem volna a már meglévő tudásomat átadni a mentoráltnak, illetve a szükséges területeken a saját tudásomat is fejleszteni.

Hogy érezted magad a mentorálás során?

Végig nagyon jól. Abszolút pozitív benyomásaim voltak. Nagyjából azt is kaptam, amire számítottam. Nagyon jól tudtunk haladni, ezzel teljesen meg voltam elégedve.

Sikeresnek tartod a most lezárult mentorálásodat, ha igen miért?

Egyértelműen. Legelőször már azért is sikeres, mert a kollégát felvettük hozzánk gyakornokként. Nagyon meg voltam elégedve a haladásunk ütemével és összességében nagyon pozitív benyomásaim voltak.

Ajánlanád-e a mentorságot más kollégádnak is, ha igen, miért?

Igen, sőt, a tapasztalatokról már tartottam is egy belsős céges előadást. Visszajelzések alapján mindenkinek tetszett, viszont amennyire tudom sajnos nem sikerült még mást rávenni, hogy vágjon bele.

Segített-e neked személyesen bármit a program?

Igen, mert az átadandó anyagok egy részével nem voltam teljesen tökéletesen tisztában. A program rákényszerített arra, hogy ezeket alaposabban átnézzem, és jobban elmerüljek bizonyos témakörökben, amikben eddig nem volt lehetőségem.
Tapasztalatom szerint nagyon fontos, hogy szorgalmas és önálló, munkára alkalmas diákkal tudjunk együtt dolgozni. Ez egy elég erős alapfeltétele a programnak. Sajnos nincs elég idő arra, hogy a heti másfél-két órában átadjam mind azt az anyagot, amit szeretnénk, hogy elsajátítson a hallgató.